Brňáci kabrňáci díl 2.: Do nového období s těmi garancemi - Čeho je schopný ES Katalog

Nemá žádné zábrany, je schopen skoro všeho. 

Využije každé příležitosti...Vetře se do ložnice, když už usínáte, jindy na nemocniční pokoj, kde se budíte z narkózy. 
To už jsem psal...

Tak tady jsou příběhy.

_________________________________________________________

1.    ES Katalog na operačním sále

Příběh dámy, kterou ES katalog zastihl v situaci, kdy jí po operaci dobíhal účinek narkózy a kvůli bolestem byla podána silná analgetika, popisuje časopis SMSka • Zpravodaj Sdružení místních samospráv České republikyv čísle 2/2019 na straně 8 .

Úryvek sdělení paní K.:  "Přidala jsem i vysvětlení, v jakém zdravotním stavu mě operátorka oslovila a ubezpečení, že mohu doložit lékařské zprávy. Spoléhala jsem na slušné jednání. To jsem se ale obrovsky zmýlila. Téměř okamžitě jsem zjistila, že pro tuto společnost jsou peníze až na prvním místě. Obratem mi odpověděli, že je moje situace v podstatě nezajímá a že mají své smluvní podmínky......" 

Slušné slovo se pro takové jednání těžko hledá. Pomozme si výpůjčkou z hebrejštiny. CHUCPE


_________________________________________________________

2.    ES Katalog v ložnici


Paní M. má profesi, ke které patří noční služby.
Loni v listopadu zazvonil telefon, zrovna když po noční už skoro usínala.


Přepis hovoru:

Průběh času: Celková délka je 2:52 minut.

V textu odlišeno barevným pozadím po půl minutě.    0 - 30 sec; 30- 60 sec; 60 - 90 sec; 90 - 120 sec; 120 - 150 sec; 150 - 177 sec.


D: Dobrý den, Doložová, paní MM, mohu na vás hovořit já volám prosimpěkně ze seznamu firem éskatalog cézet

M: Né já jsem po noční

D: prosimvás je to jenom minutka jenom potřebuju s vámi zkontrolovat ty základní údaje jestli došlo k nějakým změnám abychom to zadali do toho nového období s těmi garancemi

M: (zakašlání, ruší vnímání dalšího slova A)

D:.. je sdsátčtyřiNNNN lomeno čtyři směrovací číslo NNNN nulajedna telefon na vás je aktivní a ímejl  MMMM zavináč seznam tečka cézet ta provozní doba nonstop kontaktní osobou jste vy paní majitelka vebovky máte úžasné ééé WWWW tečka cé zet a co se týče těch klíčových slov taxislužba přeprava osob i dětí oficiální údaje to je pořád stejné KK XX ičo OOOO je v naprostém pořádku jenom vám řeknu že v rámci té nové prezentace do nového období z garancemi je pro vás dostačující obsahuje přednostní zobrazení na základě klíčových slov v kategorii činnosti odkazy na vebové stránky s neomezenými prokliky zobrazení na mapě popis a logo a veškeré kontakty co jsme ověřili je pro vás cena snížená konečná na jeden celý rok s garancemi čtyřitisícedevětsetdevadesát bez daně. Jak jsme řekli stačí opravdu ten záááákladní (protažená výslovnost) balíček nebudeme to navyšovat o žádné pobočky kolegyně vám to všechno zašle do toho ímejlu a já s vámi ještě nahraju hlasový souhas abysme potvrdili tu sníženou cenu mluvim s paní KK XX vaše funkce majitelka oprávněná osoba…

M: nezřetelný zvuk, snad přitakání, D pokračuje plynule dál

D: ano?  (Výrazněji) Ano?!

M: Ano

D: Zavazně objednáváte balíček espéef stošedesát pro vaši společnost KK XX ičo OOOO za jeden rok za cenu sníženou čtyřitisícedevětsetdevadesát bez daně v katalogu seznamu firem éeskatalog cé zet íčo nulaosum čtyřcet padesátdva čtyřistadevadesátčtyři a tím uzavíráte smlouvu a souhlasíte s přednostními obchodními podmínkami ze dne třicátého osmý dvatisícedevatenáct (zašustění) je to v pořádku souhlasí to ano?

M: (Nezřetelně vysloveno, unavený hlas)  Ano

D: (Důrazně) Ano?!

M: Jo.

D: Takže prezentace je připravena do týdne. Faktura vám přijde do druhého dne na meil se splatností do štrnásti dnů z důvodů ochrany osobních údajů je tento hovor nahráván a bude naší společností uchován a bližší informace naleznete na vebových stránkách

M: Nezřetelný zvuk na pozadí, A pokračuje plynule dál

D: je možné že vás ještě budeme paní MM kontaktovat ohledně aktualizace údajů.

M: (Nezřetelně) Jo.

D: Z mé strany je to vše a já vám přeji hezký den. Nashledanou.

M: (Unavený hlas) Já vám taky, nashle.


_______________________________________

Poznámky: 

Modulace hlasu telefonistky je v nahrávce místy potlačena, zřetelná dikce až při rozloučení. Pro přepis bylo nutné si některé úseky poslechnout vícekrát. Hlas paní M. nepopiratelně zní unaveně.

Paní M. už na začátku upozorňuje, že je unavena a nechce jednat. (§ 551: O právní jednání nejde, chybí-li vůle jednající osoby.) Telefonistka ji udrží u hovoru lstí, kdy uvede nepravdivý účel hovoru a jeho předpokládanou délku: "... jenom minutka.. ...zkontrolovat ty základní údaje..."(§ 584). To, že se pořizuje záznam na začátku hovoru neuvede (§ 1825), zmínka o nahrávání padne až ke konci druhé minuty.  Odkaz na obchodní podmínky je drmolivě vložen do proudu řeči, aniž by se telefonistka zeptala, zda je druhá strana zná a souhlasí s nimi (§1753Ustanovení obchodních podmínek, které druhá strana nemohla rozumně očekávat, je neúčinné, nepřijala-li je tato strana výslovně).  

Advokát takových vad na kráse (rozuměj paragrafů, které nahrávku v roli smlouvy diskvalifikují) najde určitě mnohem víc (tipuju, že by zmínil např. § 6, § 8§ 580), a navíc by je měl umět použít k účinné obraně. 

_______________________________________


Paní M. se proti tvrzení o uzavřené smlouvě ohradila námitkou, že přece hned na začátku hovoru sdělila, že je po noční a nechce nic řešit. 

Pro další popis si i zde vypomůžeme hebrejštinou. 

Odpověď ES Katalogu, kterou paní M. obdržela, není jen tak obyčejně nehorázná, je CHUCPE.








































_________________________________________________________

3.    ES Katalog kdekoli a kdykoli


Člověk není pořád ve střehu. Proč také. Většina lidí, se kterými hovoříme, na nás přece nelíčí past. Pracovníci call centra jsou ale hodnoceni podle počtu uzavřených smluv. 
A mají na to vypracované postupy. Pokud má ten, komu telefonují, nějaké rozptýlení - tím líp.


Z příspěvků uživatelů linky aplikace Můžu to zvednout:

1. 

nahlásil/a 

Mně volali v době, kdy jsem se starala o skupinku dvouletých dětí, operátorka chrlila a chrlila slova a kecy, slovně byl obchod uzavřen-tečka-zavěsila, po chvíli jsem se rozmyslela, že jsem špatně vyhodnotila situaci, ale zpět se už nedovoláte, místo toho vám vystaví fakturu a pošlou smlouvu a hotovo....podvodníci.....prý mám uhradit fakturu, potom mohu poslat poštou výpověď ze smlouvy.....co se s tím dá dělat???????


2. 

nahlásil/a 

Paní mi opět volala, letos již cca 3x a opět mě ubezpečovala, pokud neprodloužím s nimi smlouvu, že naše firma již nebude k dohledání, že jsou jediní, kteří poskytují seznam firem na všech serverech a bez nich budeme k nedohledání......


3. 

nahlásil/a 


podvodníci zavolají v nevhodnou dobu kdy na ně člověk nemá čas zda můžou mluvit s vedením a když ne tak s Vámi, ženská chrlí všechny informace o firmě nesrozumitelně, a že když nezaplatíme tak nebudeme vidět naše firma na seznamu google a že budeme nedohledatelní, po ukončení rozhovoru hned přišla faktura na 6038,- po uvážení jsme chtěli odstoupit, ale nejde to ohánějí se paragrafem 166 i když je člověk neoprávněný uzavírat smlouvy jak po telefonu nebo ústně tak smlouva platí a vůbec je to nezajímá...


_____________________________________________________________


4.    ES Katalog už několik let inkasuje od soukromníků i institucí, aniž by se někdo detailněji zabýval jeho pochybnou úrovní. 
Stejné chyby se vyskytují i v klonu ES Katalogu se jménem Rychlé kontakty
























Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Brňáci kabrňáci díl 6.: Přidružená výroba

Brňáci kabrňáci díl 5.: Kolegové? Konkurence? Franšíza?

Brňáci kabrňáci díl 3.: Když už se stalo - Obrana

ES Katalog a spol. - Abstrakt

Brňáci kabrňáci díl 4.: Role advokáta

Brňáci kabrňáci díl 7.: Show must go on

Brňáci kabrňáci díl 1.: Naše zkušenost s ES Katalogem