Brňáci kabrňáci díl 3.: Když už se stalo - Obrana

Stalo se vám to, co už tolika lidem před vámi. 
Past jste 
včas neprohlédli, telefon neodmítli.
Hlavu vzhůru. Má to řešení.


Nenechejte si jen tak nakukat, že jste s ES Katalogem s.r.o., Rychlé kontakty s.r.o. nebo někým podobným po telefonu uzavřeli platnou smlouvu. Jejich postup měl téměř jistě vady, které umožní smlouvu odmítnout. Jen nesmíte udělat nějakou nepředloženost, která by se dala vyložit jako dodatečný souhlas. To by vaši pozici ztížilo. Nikdy se nezmiňujte o odstoupení od smlouvy. Není od čeho odstupovat - žádnou jste přece neuzavřeli. Nezajímají vás proto ani Všeobecné obchodní podmínky ("utěsněné" vůči možnosti odstoupit bezplatně - viz čl. 5.3.). Vy jimi nejste vázáni, protože ty by mohly být součástí smlouvy (kterou jste ovšem neuzavřeli), a to ještě jen, pokud byste je výslovně přijali (viz § 1753.)

Stručný a vícekrát osvědčený návod, šitý přímo na míru ES Katalogu, najdete na stránkách Společná obrana - zde. Pro Rychlé kontakty ten návod platí stejně - jen napište správné jméno a IČO podle údajů v Obchodním rejstříku.

Stručný a srozumitelný text advokátky s rozborem problému, který řešíte, najdete ve článku Kateřiny Hakrové: Smlouva uzavřená po telefonu

Těm, koho neodradí několik stránek textu, je učen článek ŽRALOK Z PRAHY: OBRANA.

O tom, kudy cesta z bryndy ven zaručeně nevede, je článek PŘIDRUŽENÁ VÝROBA.


_______________________________________________


Poznámka pod čarou:

Rozhodně nepodléhejte pocitům typu: "jak jsem mohl být tak hloupý". 

Proti profesionálovi, který má výhodu prvního tahu a je vybavený odzkoušeným postupem a praxí v technikách odvádění pozornosti, byly vaše šance víc než nerovné. Neocitli jste se ostatně ve špatné společnosti. Stejný problém před vámi řešily tisíce lidí, včetně zastupitelů obcí, funkcionářů spolků, ředitelů škol. Někteří se ubránili hned, jiní až časem... V roce 2019 za "Garantovaný zápis" ES Katalogu zaplatilo dokonce i Ministerstvo dopravy. Že by i tady zabralo strašení, že zmizí z Internetu?



1. Ze zápisu jednání rady obce Nový Malín 29. března 2019                                                                    






2. Ze seznamu uveřejněných faktur obce Úvaly 29. února 2019                                                      





3. Ze seznamu uveřejněných faktur Ministerstva dopravy za rok 2019                                          




_____________________________________________________________

Informace pro povzbuzení

ES Katalog ještě NIKDY ŽÁDNOU ZE SVÝCH ŽALOB NEDOVEDL AŽ K PROJEDNÁNÍ PŘED SOUDEM. Těží jen z těch, kdo se nechají zastrašit a nebrání se důsledně.

ES Katalog již několikrát musel uhradit náklady na služby advokáta těm, kdo kvůli jeho obtěžování vyhledali právní pomoc (příklad 1,2,3).

Firma Synergent s.r.o., která provozuje obdobný katalog Fuzeplus, to před časem u soudů zkoušela. Prohrála nejméně sedmkrát.


Dodatek ( 14.2.2022):

Právník Mgr. David Ondrejkovič shromáždil data od všech soudů v republice. 

Cituji z jeho zprávy:

K dnešnímu dni (13.2.2022) - odpovědi mám už od skoro všech soudů (s výjimkou dvou - ... ):
Celkem podvodníci z ES Katalogu podali po celé republice 44 návrhů na vydání elektronického platebního rozkazu, z toho je doposud nerozhodnutých 21 případů (toto číslo se bohužel s každým uplynulým dnem mění, protože lhůta pro odpor je 15 dní), jako žalobce uspěl v 16 případech a to vždy tak, že oběť nezareagovala na platební rozkaz, zpět vzal návrh zatím v 8 případech (vždy, když oběť podala odpor).

Není zaznamenán žádný případ, kdy by soud projednával návrh meritorně (věcně).....a kdy by ES Katalog v takovém případě soud vyhrál. Vyhrát totiž nemůže, pokud se budete správně bránit a ES Katalog to dobře ví - pouze spoléhá na to, že to nevíte vy.

https://www.facebook.com/groups/485117185339622/permalink/1295170127667653/







Komentáře

  1. Záznam tiskové konference k problematice katalogových podvodů v Parlamentu ČR. Poslankyně Barbora Urbanová, poslanec Josef Flek a právníci, Petr Němec a David Ondrejkovič.
    https://fb.watch/hqQUZOQX2T/
    ES Katalog si opět zažil svou vteřinu slávy, byl jmenován jako příklad tohoto fenoménu. Pro všechny, kdo právě řeší problém s některým s katalogů (zdaleka nejde jen o ten "náš"), by shlédnutí mohlo být povzbuzením.

    A ještě pro ty, kdo se neidentifikují se stranou paní poslankyně. U problémů, který se týkají celé společnosti, nezaleží na stranické příslušnosti toho, kdo se snaží je řešit. Záleží na výsledku.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Brňáci kabrňáci díl 6.: Přidružená výroba

Brňáci kabrňáci díl 5.: Kolegové? Konkurence? Franšíza?

ES Katalog a spol. - Abstrakt

Brňáci kabrňáci díl 4.: Role advokáta

Brňáci kabrňáci díl 7.: Show must go on

Brňáci kabrňáci díl 1.: Naše zkušenost s ES Katalogem