Brňáci kabrňáci díl 7.: Show must go on

Es katalog s.r.o. oficiálně existuje od 29.února 2016, podnik byl do Obchodního rejstříku registrován původně jako ES firmy.s.r.o..


První upozornění na jejich podvodné praktiky, uveřejněné v hromadných sdělovacích prostředcích, se datují již od srpna 2017 - viz aktualne.cz, seznamzpravy.cz. V lednu 2021 byl ES katalogu věnován jeden díl pořadu ČT Černé ovce. V prosinci 2022 byl ES katalog jmenován jako výrazný příklad fenoménu katalogových podvodů na tiskové konferenci jedné z parlamentních stran. 


FB skupina lidí, kteří sdílejí zkušenosti s podvodnými praktikami ES katalogu a podobných firem a obranou proti nim, má stovky členů. Funguje již od října 2018 a několik let byla užitečným nástrojem výměny informací mezi těmi, kdo už se v problému orientují a těmi, kdo na něj právě narazili. Bohužel, nedávno se k roli administrátora dostal podnikatel, který je ve střetu zájmů a začal některé informace a některé členy blokovat.


Ti, kdo rázně odmítli drzé požadavky ES katalogu, jež měly vyplývat z údajně uzavřené smlouvy, vždy vyhráli. Nejednou i u soudu, častěji však ES katalog po několika marných pokusech od vymáhání ustoupil. Napadené to ale vždy stálo čas, který museli věnovat obraně, nervy, někdy i výdaje za služby právníka. (Dnes již máme praxí ověřeno, že tuto položku lze na ES katalogu vymáhat.)


Bohužel se zatím nepodařilo dotáhnout ani jedno z dosud podaných trestních oznámení. (Příklad 1, příklad 2). Advokát Petr Němec, který stojí za tím posledním, svoji snahu rozhýbat orgány spravedlnosti ale nevzdává (viz tweety 25-4-2023 a 22-6-2023).


A tak to ES katalog a jemu podobné firmy zkoušejí pořád dokola. Jejich náklady jsou relativně malé, činnost se jim vyplácí i tehdy, když uspějí jen v několika málo procentech pokusů. Neštítí se ničeho. V poslední době opět zkusili útoky i na obceškoly, knihovny a církve.

Dokladem neutuchající usilovnosti vykuků jsou i další a další záznamy na stránkách Můžu to zvednout. Pro ES katalog a jeho klon Rychlé kontakty jde o čísla:

530513590 až 530513598, nové aktivity dalších firem se dají pozorovat i na řadě čísel uvedených v článku Brňáci-kabrňáci-díl-5.  


_____________________________________________


https://www.hustopece.cz/file/79566/hl-01-02-2022.pdf  str.36

"Usnesení č. 27/89/21: RM nesouhlasí s platbou společnosti ES Katalog s.r.o., se sídlem: Brno - Černé Pole, třída Kpt. Jaroše 1922/3, 602 00, IČ: 04852494, za reklamní služby. Smlouva je od počátku neplatná, nebyla uzavřena oprávněným subjektem a požadovat vydání případného bezdůvodného obohacení vzniklého plněním z neplatného právního úkonu"






 


Komentáře

  1. Dne 1.6. 2023 bylo zahájeno insolvenční řízení s firmou La Symbiose s.r.o.
    kterou provozují stejní lidé jako ES Katalog s.r.o. a Rychlé kontakty s.r.o.
    La Symbiose s.r.o. působí na adrese, kde se reálně vyskytuje call centrum obsluhující ES Katalog.
    Dle údajů uvedených v insolvenčním návrhu firma řádně nehradí provozní náklady a dluží mzdy šesti zaměstnancům.

    https://isir.justice.cz/isir/ueu/evidence_upadcu_detail.do?id=FC05467AE143E620E05333F21FAC2676

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Brňáci kabrňáci díl 6.: Přidružená výroba

Brňáci kabrňáci díl 5.: Kolegové? Konkurence? Franšíza?

Brňáci kabrňáci díl 3.: Když už se stalo - Obrana

ES Katalog a spol. - Abstrakt

Brňáci kabrňáci díl 4.: Role advokáta

Brňáci kabrňáci díl 1.: Naše zkušenost s ES Katalogem