Brňáci kabrňáci díl 6.: Přidružená výroba

Nabízejí:

"KOMPLETNÍ POMOC S VYRUŠENÍM KATALOGOVÝCH PREZENTACÍ"

Řešení problému, nebo jeho součást a pokračování?  
CM PortalLaw&Marketing, Unity Pro
Space Mark , wikilist.cz a další. 
.

---------------------------------------------------------------------------------------

Každý, kdo zadal své údaje do nějakého webového katalogu v dobré víře, že něco dělá pro svou propagaci, zjistil po čase, že prezentací přibylo. Mnohým se pak stalo, že to později začali vnímat jako problém. Obvykle po první faktuře od katalogové firmy (např. 123).

Nabídka univerzální pomoci, která vyřeší problémy se všemi katalogy jednou provždy, se někdy dostavila až překvapivě brzy po první nepříjemnosti. Za poplatek obvykle stejného řádu jako byl požadavek dotyčné katalogové firmy, jen o něco (popř. jen několikrát) vyšší. Někdy přišla e-mailem, často telefonicky - to pak s potřebnou vyřídilkou a s nabídkou rovnou uzavřít smlouvu.

Častým rysem těchto firem, které slibují v podstatě neuskutečnitelnou právní pomoc, je

1. Forma s.r.o. s nízkým vkladem – typicky 1000 Kč.

2. Absence prokazatelné právnické kvalifikace u jejich majitelů a jednatelů (často stejná osoba) a někdy i věk, který příslušné vzdělání a praxi vylučuje.

3. Webové stránky firmy obvykle existují, avšak uvedené informace a reference jsou často a) smyšlené b) neověřitelné. Odkazy, které by měly být aktivní, vesměs nefungují nebo nevedou tam, kam by měly.

 

______________________________________________

 


je tisícikorunové eseróčko zapsané v srpnu 2021. Titulní stránku webu mají sice vyvedenou (https://www.unitypro.cz/), leccos na ní ale budí podezření. Stačí podívat se, co prezentují jako POSLEDNÍ REALIZOVANÉ PROJEKTY a zkusit dohledat stejné prezentace na Internetu. Pokud vůbec existovaly, byla pod nimi ještě 2.2.2022 jako tvůrce podepsána firma GM Media.
 
(Po diskusi na FB, o které evidentně věděli, to firma dokázala ošetřit hláškou:
 "Grafické a programové zpracování ©2021 - 2022 WEBSITE MEDIA & UnityPro".
 Prolink vede na web první jmenované firmy - aspoň je zřejmé, kdo s kým spolupracuje.)

 Hlubší úrovně webu unitypro.cz moc nefungují, je to celé zatím spíš maketa. Co však už funguje (k 7.2.2022), je stránka unitypro.cz/karierapro nábor pracovníků do call centra. Až vás někdo bude lámat po telefonu, vězte, že mu z toho plyne:
 
  • .. fixní mzda 25 000,- + provizní a benefitní systém (35,000 - 55,000,- měsíčně)
  • Obchodník DNE má oběd ZDARMA
  • V případě splnění cíle volný pátek.

Kontakt zaznamenal můj známý, který řeší čerstvý problém s ES Katalogem. Oslovili jej oni telefonem, „paní byla vlídná.“ Když se zdráhal kývnout hned při telefonátu, poslali ještě e-mail. Podobnou zkušenost popsalo již více uživatelů aplikace Můžu to zvednout.


"Vypovězení těchto subjektů Vám zajistí:
ušetření ročních výdajů, ušetření Vašeho času při řešení těchto záležitostí a telefonování s těmito společnostmi, vše vyřešíme za Vás a můžete se na nás odkazovat, vypovězení těchto katalogů právní cestou Vám zajistí, že nebudete hradit storno poplatky a už Vás nebudou moci znovu prezentovatzvýší se hodnota Vaší firmy v případě, že máte webovou stránku - katalogy Vám již nebudou srážet dohledatelnost na internetu.
Náš právní tým neustále sleduje měnící se obchodní podmínky daných subjektů a tak Vás v řešení této oblasti zaštítíme a vše vyřešíme za Vás."

---------------------------------------------------------------------------------

Komentář autora:
- Čas ušetříte, když se nesnažíte řešit to po telefonu (nefunguje to).
- Termín "vypovídat katalogy" je matoucí. Vypovědět se dá existující smlouva. Pak se na ni ale mohu vztahovat obchodní podmínky (pokud jste je přijali). Často je výhodnější existenci smlouvy odmítnout. (Co neexistuje, netřeba vypovídat).
- "...Vás nebudou moci znovu prezentovat...". Tady se slibuje nesplnitelné. Skutečností je, že řada katalogů jsou kopie nebo kompiláty předešlých souborů dat, prezentace nejsou podložené žádnými smlouvami. Zrušení stávajících prezentací nezajistí, že se kopie neobjeví jinde.
- Obchodní podmínky (VOP) mají význam jen pro toho, kdo je přijal. Pokud smlouva neexistuje, jsou VOP nepodstatné. 
- VOP u podvodných katalogových firem se spíše nemění. Konstrukce vyžaduje stejné prvky - např. "utěsnění" proti možnosti odstoupení od smlouvy, automatické prodlužování smlouvy.

 

______________________________________________

 


vícekrát aktivně oslovil s nabídkou lidi, kteří řešili problém s ES Katalogem a s Fuzeplus, tak brzo a nečekaně, až vyvolal podezření, jestli není s těmito katalogy propojen. Možná jen dobře hledá v diskusních fórech – je doložena jeho přítomnost ve FB skupině ESkatalog, ES firmy - podvodná firma

1.  Majitelé CMPortal s.r.o.:  Karel Urban (*1991), Maged Hammad (*1996); celk. vklad 1000 Kč, podíly: K. Urban – 800 Kč, M. Hammad 200 Kč. 

2.    LINKEDIN: Karel Urban uvádí ve svém profilu jedinou pracovní zkušenost: CEO ve společnosti CMPORTAL. Dosažené vzdělání neuvádí. https://www.linkedin.com/in/karel-urban-820514207/ 

3.    Na svém FB pan Urban uvádí: Studoval(a) na škole SOU gastronomie a podnikání https://www.facebook.com/karel.urban.7 

4.    Sídlo: Korytná 47, Praha 10 Strašnice. Na stejné adrese ve dvoupodlažním domě sídlí 59 právnických osob (https://regiony.kurzy.cz/praha/korytna/47-3/)

5. Vesměs varovné reference na CM Portál je možné nalézt na adresách https://www.muzutozvednout.cz/telefonni-cislo/776534201 ,

https://www.muzutozvednout.cz/telefonni-cislo/775110810.


 
 Z diskuse na stránkách MUZUTOZVEDNOUT.CZ

Doklady, které evidují zplnomocnění nebo proplacené faktury pro CMPortál za „Poradenství ve věci vypovězení katalogových webů“, uveřejnilo několik obcí (Žáravice, Vápenný Podol, Světnov, Žitenice).


4. 7únorSaf 3co20nsi3r1a2150ud 

"Chci vás informovat, že na Es katalogu a podobných se začíná přiživovat i jiná firma, která vám za cenu 6490,- nabízí, že za vás vypoví veškeré registrace. Projela jsem tuto firmu googlem a je to nově založená firma z října 2019, základní kapitál 1.000Kč, adresu stejnou jako dalších více než 50 firem. Nezdá se mi moc důvěryhodná, tak POZOR......"

Z diskuse na stránkách věnovaných obraně proti ES Katalogu

___________________________________
 


Informace o této firmě jsem vyhledal po dotazu bývalé studentky, na kterou ta problematika spadla na novém pracovišti. Law&Marketing, s.r.o. ji oslovil e-mailem nabídkou, ve které kromě obvyklé sebechvály stihl i šťavnatě pomluvit konkurenci (nám dosud neznámou).

 

"Cena za naše služby je 9 320,- KČ bez DPH a zahrnuje vypovězení všech placených webových katalogů a výše zmíněný servis. Táto částka je jednorázová, žádné další faktury či skryté poplatky hradit nebudete.........
.......A také Vás upozorňuji na firmy, které nabízejí stejné služby, ale sami jsou katalog, tudíž tuto službu neprovedou správně a jen si Vás upíší na další
období: InnetCorp s.r.o., Netpromotion s.r.o., NetVision a WIKILIST.CZ. 
                    
Dále Vám zde píšu i jméno jednoho živnostníka, který také jezdí i přímo k Vám do firem  a také nabízí tuto službu, ale nedokáže katalogy a smlouvy s nimi, vypovědet správně:
pan Jiří Bůbela.....

Z e-mailové nabídky Law&Marketing, s.r.o.

Firma patří mladému podnikateli (ročník 1997) ze Slovenska, a její historie nabádá k zamyšlení, ba spíše k ostražitosti - viz výpis z Obchodního rejstříku.

-Doplňující informace.

Na adrese Prokopova 145, kde sídlí Law&Marketing, je v OR zapsáno 74 právnických osob. To je cca 1 firma na 10 m2 . Takže tam patrně některé sídlí opravdu, jiné pouze virtuálně.

Reference, které uvádějí na svém webu, jsou zčásti podezřelé, zčásti snadno odhalitelné podvrhy. Na Internetu je o aktivitách firmy poměrně málo ověřitelných údajů. Z nich se dá nicméně odvodit, že Law&Marketing je personálně propojena s jinou firmou, která provozuje několik katalogů. Již neaktualizovaná prezentace Law&Marketing na webu nejremeslnici.cz inzeruje činnosti jako: malování, rekonstrukce, výkopové práce, zemní práce, zděné ploty, zámková dlažba, hodinový manžel, montáž nábytku.


Dodatek 4.12.2023

Doklady, které evidují zpoplatněnou spolupráci s firmou Law&Marketing ve věci vypovězení katalogových webů uveřejnila obec Chotěbuz.


___________________________________
 


Firma, která se dříve jmenovala Czech disabled sailing team s.r.o., přešla v únoru 2022 pod nové majitele a získala své nynější jméno. A tak možná testuje i nové pole působnosti. Jejich web toho nabízí poměrně dost, včetně služeb call centra. Při bližším ohledání ale působí jako nedodělek, jehož úroveň rozhodně neodpovídá deklarované pozici "lídrů na trhu". Ani Google toho o firmě moc nenajde. Něco přece: záznamy pro telefonní čísla 245007764, 245007709773575923776757140, několik diskusí v internetových poradnách a FB stránkách příklad 123 a sadu podivných recenzí - ty kladné vypadají jako samoobsluha. 

___________________________________
 


Firma, která se na svém webu prezentuje jako "www.wikilist.cz, MARKETINGOVÁ AGENTURA V PRAZE", nabízí své služby též prostřednictvím telefonu a e-mailu.

Web https://www.wikilist.cz/ neuvádí plné jméno žádné kontaktní osoby, žádnou adresu, žádné IČO. Obchodní rejstřík nezná žádnou firmu jménem WIKILIST.

IČO uváděné na stránce https://www.firmy.cz/detail/13336905-wikilist-praha-holesovice.html pro firmu Wikilist, Janovského 991/44, 170 00 Praha, patří fyzické osobě, pan Adam Šelder se zapsanou adresou Praha - Nusle, 5. května 838/23, PSČ 14000.


___________________________________
 
NOVINKA
(doplněno 2.11.2023)


Firma S&F Center s.r.o. byla do Obchodního rejstříku zapsána v dubnu 2023. Mezi aktivitami, které nabízí na svém webu, figuruje i položka "Podpora při výpovědi duplicitních inzercí". Tyto služby nabízí i prostřednictvím e-mailu, jehož text je formulován v obdobném duchu, jako u dříve zavedených firem. Zálohová faktura je přílohou e-mailu.



___________________________________
 
NOVINKA
(doplněno 29.11.2023)


Na začátku listopadu 2023 web Pedagogické info upozornil na nekalé praktiky firmy, která rozesílala podvodné faktury:

"V sérii šmejdů, kteří se snaží podvést školy fiktivní zálohovou fakturou, se objevila novinka tzv. SEO šmejd. Nabízí "Balíček služeb: aktualizace údajů pro vyhledavače, zpětné odkazy, zápis, poradenství ohledně reklamy na internetu a výpovědi katalogových zápisů" za pakatel 6990 Kč za rok po třítisícové akční slevě..."

Upozornění na stejnou firmu uveřejnil o týden později i web wladass.cz, včetně ukázky jedné z faktur. Tou firmou měla být Brite Media s.r.o. Jenže záhy se na webu britemedia.cz objevilo upozornění:

"Vážení zákazníci! Rádi bychom Vás upozornili na vlnu PODVODNÝCH FAKTUR jménem společnosti Brite Media. Jedná se o faktury s ČÚ 2802566021/2010, ČÚ 670100-2217812172/6210 (účet patří dle veřejně dostupných informací IČ: 09696679 Sabina Vrabcová www.epicwebsite.cz) a jakékoliv jiné banky. Celá záležitost je v prošetřování ze strany PČR a DAS. Důrazně Vás žádáme takovéto faktury NEHRADIT a prosíme veškeré faktury zasílat na kontakt@britemedia.cz Jde o zneužití fakturačních údajů a podpisu jednatelů.
Společnost Brite Media s.r.o. nenese odpovědnost za platby odeslané na základě podvodných faktur. Buďte prosím obezřetní."


Epicwebsite.cz  jsou stránky, které v českém prostředí užívají jména holandské softwarové firmy se sídlem v Almere. Česká "obdoba" udává jako adresu Mladou Boleslav. Na celém webu však není k nalezení ani IČO, ani jediné jméno z osob, které za projektem stojí. Až náhled do databáze LinkedIn nás navede na profil české podnikatelky, hlásící se ke jménu Epic Website. V nabídce uvádí i "výpovědi a výmazy katalogů", tuto službu si cení na částku od 4000 výše.  
Bankovní spojení uvedené na stránkách (670100-2217812172/6210), se ale neshoduje s tím na fakturách rozesílaných jménem Britte Media s.r.o.

Nevyžádané proforma faktury za údajné SEO služby rozesílá i firma Digital Glow s.r.o. (další ohlas zde), která je personálně propojena s projektem Epicwebsite. Spolumajitelka firmy má dle záznamu v insolvenčním rejstříku sama problémy s plněním svých závazků.



___________________________________
 
NOVINKA
(doplněno 7.12.2023)


Korunové eseróčko posílá nazdařbůh proforma faktury s nabídkou řešení problémů s katalogy a optimalizaci SEO. Asi občas někdo z nepozornosti zaplatí. Před firmou varovalo několik webů, např. Pedagogické info, uživatelé portálu KurzyWladass a Firesnake
Důvěru nebudí ani jejich webové stránky, na kterých nenajdete ani adresu (č.p. 48, 331 65 Žihle), ani telefonní číslo. Na začátku února 2024 byl praktikám firmy věnován jeden díl pořadu Černé ovce. V dílu vystupují (cca od 5 minuty) dvě osoby, které figurují rovněž v projektech Digital Glow a Epic Website.



_____________________________________________
10.2.2022
Call centra nabírají. Těšte se, nabídek nejspíš  přibude: job-66724128 
S nabídkou pracovního místa OPERÁTOŘI TELEFONNÍCH PANELŮ - OBCHODNÍ ZÁSTUPCI v lokalitě Praha přichází na pracovní trh ke dni 08.01.2022 firma Law&Marketing, s.r.o. Výše nabídnuté mzdy je 80 000 Kč hrubého:  Annonce.cz/Law&Marketing   --
Ani Unity Pro nezahálíhttps:/facebook.com/Unity Pro - fixní mzda 25 000 + provizní a benefitní systém (35 000 - 55 000 měsíčně)

Ohlasy na telefonní čísla: 

______________________________________________



Důvody ke skepsi vůči firmám uvedeného typu. 

I kdybyste dosáhli ukončení současných prezentací v katalozích, situaci to definitivně nevyřeší. Není zaručeno, že další prezentaci někdo zase nevytvoří, pro začátek „negarantovanou, nezpoplatněnou“, jako startér pro opakování postupu.“. ES Katalog, Fuzeplus a další jsou často kopiemi dřívějších obsahů jiných webů a už teď mají klony provozované týmiž lidmi pod jinými firmami (pro ES Katalog je to web https://rychlekontakty.cz/, o šesti klonech Fuzeplus viz https://synergent-bacha.blogspot.com/.../fuzeplus-jako...,) klony mají i méně proslulé katalogy. Se soubory dat se obchoduje a jejich cena není nijak závratná. Web, který databázi 378 263 firem nabízí za cenu 5000 Kč bez DPH (jeden vyjde na 1,62 haléře včetně DPH), sice deklaruje, že data mají být použita pouze k interním účelům, nástroje k zajištění tohoto požadavku ale patrně neexistují. Viz: https://www.data-firem.cz/datafirem/.

A dále:

Poskytování právních služeb náleží do kompetence advokátů – viz Zákon 1996-85, článek blogy/stanislav-křeček. Ten, kdo své záležitosti svěří do rukou vinklářů, docela riskuje. 
      Ve chvíli, kdy je optimálním řešením odmítnutí smlouvy, advokát bude schopen vyvarovat se kroků, které by ohrozily vaši pozici a ještě může na katalogové firmě vymáhat náklady, které vám vznikly kvůli potřebě právního zastoupení.  



______________________________________________


Další důvody ke skepsi:

Indicií toho, že firmy, jež nabízejí pomoc s rušením katalogových prezentací, jsou skrytě propojeny nebo komunikují s některými firmami katalogovými, je až příliš. Pro ilustraci:

1.



Recenze na https://www.kurzy.cz/nazory/A-V-T-46777-TP-O/

Tento příspěvek byl později smazán. Následovalo několik statí, jejichž přispěvatelé pod různými nicky velebili firmu. Kouzlem nechtěného zároveň uvedli, že byli osloveni právě tehdy, když měli problém s katalogy.
Při náhledu 25.2.2002 jsem zjistil, že na tomto webu byly smazány všechny příspěvky vyjadřující se k firmě UNITY PRO s.r.o., jak ty, které je vzhledem k jejich vyznění možno považovat za poměrně naivní PR samoobsluhu, tak ty kritické. Doporučuji hledat informace o této firmě na místech, která nemůže tak ovlivňovat.  


Ukázka 2.: 
Takto se dne 22.2.2022 zobrazil seznam recenzí (vyvoláno z vyrovnávací paměti). O tři dny později po nich nezůstala ani stopa.


2.




Z webu muzutozvednout.cz/telefonni-cislo/601505167     


                                                     
UnityPro s.r.o. nabízela rovněž "protivná slečna" volající z telefonního čísla 608640286, které pracovalo též pro firmu Cernunn s.r.o. (katalog Dobrykontakt.cz).

 

3.

Law&Marketing, s.r.o. uvádí na svém webu l-marketing.cz/partners/ jako jeden z kontaktů UNMUTIFY.

 

L. Černá, UNMUTIFY: " Law & Marketing s.r.o. pro naše uživatele řeší primárně výpovědi nevýhodných smluv. Vždy rychle, profesionálně a maximálně efektivně. Za spolupráci jsme moc rádi. Už pomohli desítkám našich klientů. Oceňuji pružnou komunikaci ze strany managementu."


Prolink pod textem na údajný web UNMUTIFY je nefunkční. Firma  s takovým jménem ani není zapsána v Obchodním rejstříku ČR. (Slovo UNMUTIFY se na českých webech téměř nevyskytuje - a pokud ano, dá se najít spojitost s firmou Law & Marketing.) Zato ve Velké Británii existuje UNMUTIFY ltd, která patří českým vlastníkům. Jeden z nich je registrátorem domény ksluzbam.cz, na které funguje stejnojmenný katalog s několika zvláštními rysy.

Podle údajů na stránce https://ksluzbam.cz/kontakt/ (náhled 22.2.2022) je katalog provozován firmou Alechim.s.r.o. Ta byla zapsána do Obchodního rejstříku v prosinci 2016, současný majitel a jednatel, pan Michal Zampr (*2001) převzal firmu 16.2.2022. Na stránce ksluzbam.cz/firma/pridat/ je pod registračním formulářem zaklikávací okénko  s textem: "Přečetl/a jsem si obchodní podmínky a souhlasím s nimi".             VOP ale nejsou nikde na celém webu uvedeny - s čím tedy souhlasí nepozorní a důvěřiví uživatelé?
Pro úplnost: Alechim s.r.o. provozuje ještě jeden katalog, jehož VOP potenciál k vytvoření telefonní pasti poskytují (a doménu registrovala pod jinou firmou stejná osoba).


___________________________________________

4.

Něco o Law&Marketing, s.r.o. snad napoví i tato příhoda


Ke čtyřem pětihvězdičkovým recenzím na Google mapy jsem za sebe přidal jednu jednohvězdičkovou


Oldřich Lapčík

Firma patří mladému podnikateli (ročník 1997) ze Slovenska, a její historie nabádá k zamyšlení, ba spíše k ostražitosti - např. 2 x v exekuci - nelitujte času a ověřte v Obchodním rejstříku.

Reference, které uvádějí na svém webu, jsou podezřelé, nejspíš podvrhy. Linky na údajné partnery nefungují (stav leden-únor 2022), firmy toho jména nejsou vůbec OR zapsány (3x).

Nabízejí právní služby (výpovědi z internetových katalogů), při naprosté absenci právnického vzdělání.

 

Příští den (26.2.2022)  jsem na svůj gmail obdržel upozornění na reakci majitele firmy:

 


Odpověď majitele

Pane, to, tím, že po internetu pomlouváte jiné společnosti, a každá společnost, kromě asi Vašich kolegu, se kterými spolupracujete je špatná a jen vy jste nejchytřejší, i když vypadá ten Váš profil jako Fake (Falešný).


Když vidím, jak všude pomlouváte všechny společnosti, tak kdo je tu asi nevzdělaný, protože samozřejmě víte, když se oháníte právním vzděláním, že to co děláte je trestné, a proto asi máte fake profil.

Samozřejmě chápu, když pomlouváte firmy a radíte lidem, které lstivě uvážou klienty do nevýhodných smluv, ale jak vy můžete vědět, že naše společnost nepomáhá klientům, a také, jak můžete vědět, jestli nemáme právní vzdělání, jestli u nás ve firmě nepracuje někdo, kdo právní vzdělání má či jestli nespolupracujeme s právními firmami. Ne! Vy proste jen chcete se dostat ke všem klientům a doporučit jim advokáty, kteří jim pomůžou z výpovědi a z nevýhodných smluv u katalogů, ve kterých nevědomky sjednali rámcovou smlouvu s automatickou prolongací, ale samozřejmě také za úplatu a asi z toho máte dobrou přivýdělek ke zmiňovanému důchodu.

Protože jsem ještě neviděl nikoho, aby byl 24h připojen ve skupinách Facebooku a čekal, až někdo nový přidá příspěvek a ihned mu psal veřejné a soukromé zprávy.

Naši partneři jsou z IT společností a nebo klienti, se kterými spolupracujeme na projektech, jestli jste neviděl link a odkaz ne jejich web, tak Vás určitě můžu nasměrovat, jak na to, aby jste v budoucnu nepsal takové lživé zprávy.

Pro naše klienty (a že jich není málo) vytváříme webové stránky, E-shopy, aplikace a reklamu na Google, Seznam.cz a soc. sítí. Samozřejmě jim dokážeme pomoci i při výpovědi z katalogů (máme velkou úspěšnost, díky právníkům , se kterými spolupracujeme), protože většina klientů ani neví komu všemu platí. Es katalog není jediný na Českém a Slovenském trhu, se kterými mají klienti problém.

To, že jsem mladý znamená, že nemůžu být vzdělaný, podnikat či pomáhat klientům v tomto oboru?
Nebo, že se aktuálně nevzdělávám?

Jak toto můžete psát, když nic o mě a mé společnosti nic nevíte?!

Exekuce? Ta je již zaplacena, byla to má chyba, ale jen se čeka, až se smaže z OR.

Žádám Vás tedy, aby jste nás neházel do jednoho pytle s firmami, se kterými nemáme co do činění (jako že jsme propojeni s Es katalogem, a že jsme jedna firma, blábol! ) a nepsali o nás lživé informace a to jak zde, tak i na soc. sítích.

Kontaktoval jsem již Google, facebook a administrátora FB stránky, kde jste o nás psali, pokud to nepostačí budu se muset s tímto problémem obrátit na právního zástupce mojí společnosti, aby zahájil právní kroky a očistil jméno mé společnosti.

A ještě k tomu, ze jsem Slovák, vy s tím mate problém, vy jste rasista?

Nechápu, proč jste toto vůbec napsal,
Já ziju v Česku už velmi dlouho a nevidím mezi námi rozdíl.
Je snad jedno, jaká národnost jsem nebo ostatní, preci jde o to, jaký je ten člověk. Toto jsem napsala jen pro zamyšlení.

Mário Janoško

Majitel společnosti

 

 

 

KOMENTÁŘ:  Srovnejte délku a dikci příspěvků. Firma, která nabízí právní služby, by si své dojmy mohla ověřit, dříve než je začne veřejně hlásat (fake účet, přivýdělek k penzi).

S Googlem je to přece tak snadné! ____________________________________________



Odpověď panu Máriu Janoškovi odeslaná prostřednictvím FB

 

Pane Janoško, 

jen abyste se příště neblamoval, chci Vás ujistit, že nejsem v penzi a můj FB i Google profil jsou pravé. Tudíž snadno najdete další potřebné. Pokud byste měl nějaké podložené námitky vůči mým textům, můžete mne kontaktovat přímo, nebo prostřednictvím Vašich právníků.  Zde ve svém profilu uvádíte, že jste studoval na UK Praha. Mohu se zeptat, jaký obor a jak daleko jste došel? Žádnou kvalifikační práci autora s Vaším jménem se mi nepodařilo v repozitáři najít.

https://dspace.cuni.cz/discover?rpp=10&page=1&query=jano%C5%A1ko&group_by=none&etal=0


Proti Slovákům nemám vůbec nic, naopak, mám na Slovensku mnoho přátel. Ale když firma se sídlem v Praze má stránky s americkým jménem a titulní fotografií, neškodí upozornit na její skutečné kořeny.  A když má v názvu Law, řada lidí očekává právnické vzdělání a jeho absenci považuje za klam. Ty prolinky na Vašich stránkách fakt nefungují - opravte je, pokud je to ve Vašich silách.
S pozdravem
Oldřich Lapčík 

P.S.  Tohle jste také Vy? 

https://www.nejremeslnici.cz/profil/378236-mario-janosko

Komentáře

  1. Dodatek - 12.6.2022

    Unity Pro s.r.o. nedávno (květen-červen 2022) změnila vzhled a strukturu svých webových stránek. Některé texty odstranili, některé linky již nefungují. Snaha přiživovat se na fenoménu podvodných katalogů ale evidentně zůstává - viz https://www.facebook.com/groups/485117185339622/permalink/1367756707075661/ a https://www.muzutozvednout.cz/telefonni-cislo/601505167 Zajímavý poznatek - telefonní číslo +420 778 189 126, uvedené jako kontakt na webu Unity Pro, je zároveň na jiných webech kontaktem na mentálního kouče ze Zlína https://www.romanvelisek.cz/kontakt/ a na dodavatele mobilních staveb zapsaného na pražské adrese ale reálně sídlícího v Ostratě na Zlínsku https://www.trueliving.cz/kontakt/

    OdpovědětVymazat

  2. Dodatek - 21.12.2022

    KOZEL ZAHRADNÍKEM?

    Během času se několikrát stalo, že určité příspěvky z FB stránek "ES katalog, ES firmy - podvodná firma" mi byly smazány, jindy drhla jejich publikace. Až mne to před devíti měsíci přimělo požádat administrátora stránek, pana Daniela Bílka, o vysvětlení. Vyslovil podezření, že mé varováním před firmou Law&Marketing, s.r.o. je součástí nějakého nekalého byznysu. Já jsem jej ujistil, že o tématu píšu pouze ze zájmu o věc.
    -------
    Teď jsem v Obchodním rejstříku narazil na zajímavou informaci: viz https://or.justice.cz/ias/ui/rejstrik-firma.vysledky?subjektId=977625&typ=UPLNY

    Law&Marketing, s.r.o.
    Společník: DANIEL BÍLEK, dat. nar. xxxxx zapsáno 19. září 2022
    Vklad: 30 000,- Kč
    Obchodní podíl: 100%

    OdpovědětVymazat
  3. Problematice několika výše zmíněných podvodných firem se věnoval pořad Černé ovce 1. února 2024.
    https://www.ceskatelevize.cz/porady/1097429889-cerne-ovce/224452801080201/
    ------
    Konkrétně: Co a Servis s.r.o.
    V dílu vystupují (cca od 5 minuty) Sabina Vrabcová a Martin Gyorgy, kteří figurují rovněž v projektech Digital Glow a Epic Website.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Brňáci kabrňáci díl 5.: Kolegové? Konkurence? Franšíza?

Brňáci kabrňáci díl 3.: Když už se stalo - Obrana

ES Katalog a spol. - Abstrakt

Brňáci kabrňáci díl 4.: Role advokáta

Brňáci kabrňáci díl 7.: Show must go on

Brňáci kabrňáci díl 1.: Naše zkušenost s ES Katalogem